Sara ny ungdomsledare

Publicerad: Fredag 19 Augusti

Hon är född i Japan och uppvuxen i Thailand. Nu har hon flyttat till Jönköping för att arbeta som ungdomsledare i Korskyrkan. Läs Sara Emilssons beskrivning av vem hon är…..

 

 Jag föddes för drygt 20 år sedan i Japan där mina föräldrar då arbetade som missionärer. Vi flyttade till Sverige och Örebro två och ett halvt år senare. Men sommaren innan jag skulle börja årskurs fem flyttade vi till Chiang Mai, Thailand, platsen som skulle bli mitt hem i flera år framöver. Mina föräldrar skulle jobba som missionärer på EFKs regionkontor i Asien. Jag och mina två yngre bröder började på en internationell skola där som heter Chiang Mai International School. Skolan är helt på Engelska med elever från hela världen. Det här leder till en härlig blandning av både människor och kulturer. I Chiang Mai gick vi i en internationell kyrka med folk från olika bakgrunder och länder. Det är otroligt att se hur Gud binder samman så många olika människor och kulturer. Efter fyra år i Thailand flyttade vi tillbaka till Örebro för ett ”Sverige år”. Jag gick då nian på Internationella Engelska Skolan. Efter ett år i Sverige flyttade vi tillbaka till Chiang Mai och jag gick klart High School (motsvarande till gymnasiet) där. Efter att jag tog studenten våren 2010 flyttade jag (min familj är kvar i Thailand) till Sverige igen och började på Bibellinjen på Liljeholmens Folkhögskola. Under året fick min tro en mer stabil grund och jag fick uppleva mer av Jesus på många olika sätt. Gemenskapen som fanns där när vi brottades med svåra frågor på lektionerna men också när vi drack te tillsammans på kvällarna eller bad med varandra på morgonen är något som för mig fick betyda mycket. Att ha en gemenskap som visar på och präglas av Jesus är något av en dröm som tändes inom mig under året på Liljeholmen. En dröm som jag längtar efter att få sprida till ungdomarna i ungdomsgruppen här.  Vi pratade mycket om vad ett liv i efterföljelse verkligen innebär och hur det påverkar hela våra liv, vardag som helg. Detta är något jag också längtar efter att få leva ut mer i mitt eget liv men också få uppmuntra, utmana och inspirera ungdomarna till.  

På fritiden tycker jag mycket om att spendera tid med familj och vänner. Jag gillar att skriva och gick skrivareprofilen på Bibelskolan. Jag gillar film, dans, att lära mig nya saker och resa. Jag gillar även musik, naturen och promenader. Jag älskar att lära känna nya människor och att umgås med folk.

Att få vara ungdomsledare har vart en dröm i många år. En dröm som jag inte trodde skulle kunna bli till verklighet. Men jag tror det var en dröm och en längtan som jag hade fått från Gud och under året på Bibelskolan började drömmen bli mer och mer av en verklighet. Jag ville absolut inte till Jönköping men att det blev just Korskyrkan i Jönköping känns bara så rätt nu. Det känns som en stor, spännande utmaning men vissa dagar undrar jag vad i hela världen det är jag har gett mig in på. Samtidigt som jag verkligen känner att Gud är med. Jag ser framemot det här året med spänning! Det har ju redan vart både läger och dop. Det kunde inte ha börjat bättre. Gud har återigen visat sig så stor och förundransvärd. Under veckan på lägret har Han fått påminna mig om att igenom Honom så sker stora saker och på något sätt så kan Han använda oss människor för att visa på Honom. Det var så roligt att få börja lära känna en del av ungdomarna på lägret. Dom är ett härligt gäng! Det kommer bli ett bra år. Det ska bli så roligt att få vara med i arbetet som finns och min bön är att Jesus ska få prägla det. Min bön är att det ska bli mer av Jesus i allt, för det tror jag aldrig vi kan få nog av. Mer av Jesus och mindre av mig.

 

 

 

Tillbaka

Hänt-arkiv

VÄLKOMMEN PÅ ALPHAKURSEN

Publicerad: Lördag 28 Mars

Vad är meningen med livet? Vad har kristen tro att tillföra nutidsmänniskan? Om du är intresserad av att utforska dessa frågor är Alphakursen något för dig!

Läs mer...

Många nya scouter invigdes

Publicerad: Fredag 6 Mars

Vid gemenskapsgudstjänst den 1 mars hade vi scoutinvigning och märkesutdelning. En mängd nya scouter invigdes eller fick märken.

Läs mer...

Åtta unga döptes i Vättern

Publicerad: Tisdag 27 Augusti

Det blev en fantastisk och glödjefylld gudstjänst när åttaunga människor valde att låta döpa sig i Vättern. Dopet var gemensamt med Allianskyrkan i samband med söndagens utegudstjänst på vår cafégård.

Läs mer...

Säsongsfinal på Cafè 93

Publicerad: Onsdag 21 Augusti

Efter en härlig sommar var det den gångna helgen dags för Café 93 att slå igen för säsongen. Med det härliga bandert American Hymns blev det en värdig final inför en stor publik.

Läs mer...

Han är Korskyrkans nya pastor

Publicerad: Onsdag 7 Augusti

Det blir David Blondell som tar över som pastor och föreståndare i Korskyrkan efter Anna-Lena Thoursie. David Blondell som närmast kommer från Skövde välkomnas söndagen den 18 augusti. – Det ska bli spännande att få lära känna alla människor i Korskyrkan, säger han själv.

Läs mer...

Avtackades med stor fest

Publicerad: Söndag 16 Juni

Efter 12 år som pastor i Korskyrkan var det i helgen dags för Anna-Lena Thoursie att ta avsked. Med en jättefest på lördagskvällen fick församlingens medlemmar chansen att säga sitt tack.

 

Läs mer...

Sommarfest som spratt av liv

Publicerad: Tisdag 11 Juni

Det blev en en fest som spratt av liv när Guldgruvan bjöd in till sommarfest. En välfylld kyrka fick se drama och lyssna till härliga sånger och en predikan kring pingstdagens tema.

Läs mer...

Friluftsgudstjänst i Bankeryd

Publicerad: Onsdag 5 Juni

Det blev en försmak av sommaren med strålande sol när Korskyrkans söndagsgudstjänt på Vidablick i Bankeryd. I sällskap med fågelkvitter genomfördes en gudstjänst med sång, predikan och nattvard. För några deltagare startade dagen med en pilgrimsvandring.

Läs mer...

De är årets caféföreståndare

Publicerad: Fredag 24 Maj

I midsommarveckan öppnar Korskyrkans sommarcafé - Café 93 för säsongen. Nu är det klart att årets föreståndare heter Simon och Cornelia. De presenterades i samband med caféreleasen i söndags.

Läs mer...

Gudstjänst om att försonas

Publicerad: Måndag 13 Maj

Det krävs mod för att försonas. Som en del i vårens predikoserie kring ämnet "mod" besökte Irma och Göran Janzon Korskyrkan för att berätta om sina erfarenheter av försoningsarbete - i Sverige och utomlands. 

Läs mer...