Han är Korskyrkans nya pastor

Publicerad: Onsdag 7 Augusti

Det blir David Blondell som tar över som pastor och föreståndare i Korskyrkan efter Anna-Lena Thoursie. David Blondell som närmast kommer från Skövde välkomnas söndagen den 18 augusti. – Det ska bli spännande att få lära känna alla människor i Korskyrkan, säger han själv.

David Blondell som är 42 år, har sina rötter i Lidköping. Han och hustrun Petronella har tre barn. Efter pastorsutbildning i Örebro har han arbetat som pastor i Korskyrkan Stockholm och Elimkyrkan i Skövde. Under de senaste månaderna har han arbetat på en begravningsbyrå i Skövde, men tar nu alltså klivet till Jönköping.

Vem är David Blondell?

-Jag skulle säga att jag först och främst är pappa och make. Jag är en person som tycker om att ha många saker igång samtidigt och vara med där det händer mycket. En social person som uppskattar en bred bekantskapskrets med både yngre och äldre – både familjer och andra man lära känna, säger han.

Vem är du då som pastor?

- Jag har en passion att vara med och berätta om Jesus på ett sätt som gör att folk hör och förstår de goda nyheterna om livet med honom. Både på ett sätt så att människor som är uppväxta i kyrkan får möjlighet att återupptäcka tron, och att de som inte har den erfarenheten får chansen att se vad det livet kan innebära.

För familjen handlar det naturligtvis om en stor omställning. Den första tiden kommer David att pendla från Skövde till dess att man löst boendet i Jönköping. Själv är han förväntansfull inför den nya tjänsten.

-Jag tycker att det är jättespännande. Såklart blir det nytt med en ny stad med nya människor och så, men det är spännande att få möjligheten att komma till Korskyrkan

Vad var det som lockade att tacka ja till den här tjänsten?

-Jag hade redan hört om Korskyrkan att det är en varm församling som både möter yngre och äldre, och där personer som jag känner har hittat in, jag hade helt enkelt en positiv bild genom det jag hört. Det känns som en spännande församling att få komma och jobba i. Och jag har redan fått möta många trevliga människor och talat med många sköna personer i telefon – det har bidragit till att jag velat tacka ja. Jag tror också att församlingens struktur och åldersfördelning passar mig bra personligen.

David börjar sin tjänst den 15 augusti, och finns till exempel med vid den sista programkvällen på Café 93 fredag den 16 augusti. Han välkomnas sedan vid söndagens förmiddagsgudstjänst då han även predikar.

-Nu får jag börja jobba och träffa väldigt många nya, i samlingar och sitta ner eller talas vid per telefon, och i gudstjänster Det ska bli spännande att få lära känna människorna i Korskyrkan, och jag kommer försöka vara med i så många samlingar som möjligt när jag kommer igång, avslutar David Blondell.

Tillbaka

Hänt-arkiv

VÄLKOMMEN PÅ ALPHAKURSEN

Publicerad: Lördag 28 Mars

Vad är meningen med livet? Vad har kristen tro att tillföra nutidsmänniskan? Om du är intresserad av att utforska dessa frågor är Alphakursen något för dig!

Läs mer...

Många nya scouter invigdes

Publicerad: Fredag 6 Mars

Vid gemenskapsgudstjänst den 1 mars hade vi scoutinvigning och märkesutdelning. En mängd nya scouter invigdes eller fick märken.

Läs mer...

Åtta unga döptes i Vättern

Publicerad: Tisdag 27 Augusti

Det blev en fantastisk och glödjefylld gudstjänst när åttaunga människor valde att låta döpa sig i Vättern. Dopet var gemensamt med Allianskyrkan i samband med söndagens utegudstjänst på vår cafégård.

Läs mer...

Säsongsfinal på Cafè 93

Publicerad: Onsdag 21 Augusti

Efter en härlig sommar var det den gångna helgen dags för Café 93 att slå igen för säsongen. Med det härliga bandert American Hymns blev det en värdig final inför en stor publik.

Läs mer...

Han är Korskyrkans nya pastor

Publicerad: Onsdag 7 Augusti

Det blir David Blondell som tar över som pastor och föreståndare i Korskyrkan efter Anna-Lena Thoursie. David Blondell som närmast kommer från Skövde välkomnas söndagen den 18 augusti. – Det ska bli spännande att få lära känna alla människor i Korskyrkan, säger han själv.

Läs mer...

Avtackades med stor fest

Publicerad: Söndag 16 Juni

Efter 12 år som pastor i Korskyrkan var det i helgen dags för Anna-Lena Thoursie att ta avsked. Med en jättefest på lördagskvällen fick församlingens medlemmar chansen att säga sitt tack.

 

Läs mer...

Sommarfest som spratt av liv

Publicerad: Tisdag 11 Juni

Det blev en en fest som spratt av liv när Guldgruvan bjöd in till sommarfest. En välfylld kyrka fick se drama och lyssna till härliga sånger och en predikan kring pingstdagens tema.

Läs mer...

Friluftsgudstjänst i Bankeryd

Publicerad: Onsdag 5 Juni

Det blev en försmak av sommaren med strålande sol när Korskyrkans söndagsgudstjänt på Vidablick i Bankeryd. I sällskap med fågelkvitter genomfördes en gudstjänst med sång, predikan och nattvard. För några deltagare startade dagen med en pilgrimsvandring.

Läs mer...

De är årets caféföreståndare

Publicerad: Fredag 24 Maj

I midsommarveckan öppnar Korskyrkans sommarcafé - Café 93 för säsongen. Nu är det klart att årets föreståndare heter Simon och Cornelia. De presenterades i samband med caféreleasen i söndags.

Läs mer...

Gudstjänst om att försonas

Publicerad: Måndag 13 Maj

Det krävs mod för att försonas. Som en del i vårens predikoserie kring ämnet "mod" besökte Irma och Göran Janzon Korskyrkan för att berätta om sina erfarenheter av försoningsarbete - i Sverige och utomlands. 

Läs mer...