Friskvård för relationer

Publicerad: Fredag 11 Mars

Christina och Lars-Göran Sundberg

Även ett äktenskap kan behöva friskvård. Första lördagen i mars samlades därför ett trettiotal personer i Korskyrkan för en seminariedag på temat ”Dela livet Hela livet”.

Korskyrkan har genom åren arbetat med ”friskvård” i fråga om relationer och samlevnad i form av både ett antal äktenskapskurser och några endagsseminarier i ämnet.

Nu var det alltså dags för ett seminarium lett av Christina och Lars-Göran Sundberg, Solna, som har skrivit en bok i ämnet.

Den första lektionen hade rubriken ”Fyra äktenskap” där det illustrerades 4 vanliga faser i ett äktenskap. ”Bröllopsfotot” visar på hur vi lär känna varandra, skapar tillit och formar ”vi-känsla”. Hur ”Kampen” kan vara en period där olikheterna kommer fram, men utmaningen är att lära känna och uppskatta våra olikheter, och ge varandra utrymme i en tydlig kommunikation. Tredje bilden är ”Projekten” där frestelsen är att vi hamnar i en parallell situation och behöver ta tid med varandra. Vi kan prata om gemensamma livsmål och prioritera att göra saker tillsammans. Den avslutande bilden var ”Dansen” då vi kan ha funnit oss själva och ”vårt tillsammans”, så att vi kan njuta av livet, men också ta tid för att hjälpa andra människor.

Den andra lektionen hade rubriken ”Värderingar som bär”. Där fick deltagarna påminnas om att vi faktiskt bär på värderingar från vår barn- och ungdomstid och därmed olika förhållningssätt till många områden i livet som kan vara lättare att hantera om vi är medvetna om dessa, talar om det och kan agera utifrån denna kännedom.

Utöver den personliga framställningen där makarna Sundberg delade med sig av egna erfarenheter, var det intressant att få lyssna till en framställning som också förmådde trovärdigt hänvisa till aktuell akademisk forskning i psykologi och teologi.

Eftermiddagen avslutades med en uppskattad festmåltid vid dukade bord, där vi utöver maten fick lyssna till ytterligare några anekdoter av Sundbergs samt till vår trubadur för kvällen, Andreas Lägermo.

Tillbaka

Hänt-arkiv

SÄND - Missionskonferens i Korskyrkan

Publicerad: Fredag 25 September

Det blir bland annat bibelstudier och mission talks utifrån temat Sänd. OBS. Klicka här o anmäl dig senast 12 oktober

Läs mer...

Häng med på konfa!

Publicerad: Torsdag 7 Maj

Konfirmationen skapar möjligheter att utvecklas som person, träffa nya vänner och lära sig mer om den kristna tron.

Läs mer...

VÄLKOMMEN PÅ ALPHAKURSEN

Publicerad: Lördag 28 Mars

Vad är meningen med livet? Vad har kristen tro att tillföra nutidsmänniskan? Om du är intresserad av att utforska dessa frågor är Alphakursen något för dig!

Läs mer...

Många nya scouter invigdes

Publicerad: Fredag 6 Mars

Vid gemenskapsgudstjänst den 1 mars hade vi scoutinvigning och märkesutdelning. En mängd nya scouter invigdes eller fick märken.

Läs mer...

Åtta unga döptes i Vättern

Publicerad: Tisdag 27 Augusti

Det blev en fantastisk och glödjefylld gudstjänst när åttaunga människor valde att låta döpa sig i Vättern. Dopet var gemensamt med Allianskyrkan i samband med söndagens utegudstjänst på vår cafégård.

Läs mer...

Säsongsfinal på Cafè 93

Publicerad: Onsdag 21 Augusti

Efter en härlig sommar var det den gångna helgen dags för Café 93 att slå igen för säsongen. Med det härliga bandert American Hymns blev det en värdig final inför en stor publik.

Läs mer...

Han är Korskyrkans nya pastor

Publicerad: Onsdag 7 Augusti

Det blir David Blondell som tar över som pastor och föreståndare i Korskyrkan efter Anna-Lena Thoursie. David Blondell som närmast kommer från Skövde välkomnas söndagen den 18 augusti. – Det ska bli spännande att få lära känna alla människor i Korskyrkan, säger han själv.

Läs mer...

Avtackades med stor fest

Publicerad: Söndag 16 Juni

Efter 12 år som pastor i Korskyrkan var det i helgen dags för Anna-Lena Thoursie att ta avsked. Med en jättefest på lördagskvällen fick församlingens medlemmar chansen att säga sitt tack.

 

Läs mer...

Sommarfest som spratt av liv

Publicerad: Tisdag 11 Juni

Det blev en en fest som spratt av liv när Guldgruvan bjöd in till sommarfest. En välfylld kyrka fick se drama och lyssna till härliga sånger och en predikan kring pingstdagens tema.

Läs mer...

Friluftsgudstjänst i Bankeryd

Publicerad: Onsdag 5 Juni

Det blev en försmak av sommaren med strålande sol när Korskyrkans söndagsgudstjänt på Vidablick i Bankeryd. I sällskap med fågelkvitter genomfördes en gudstjänst med sång, predikan och nattvard. För några deltagare startade dagen med en pilgrimsvandring.

Läs mer...