En pigg 75-åring

Publicerad: Söndag 27 November

Det blev en gnistrande helg när Korskyrkan firade 75 år som församling. En lång rad av återblickar men även utmaniongar för framtiden. 200 personer fyllde kyrkan under lördagens fest.

Det var i november 1941 som Korskyrkans församling strtade i en lokal på Kanalgatan. Då under namnet Saron. 21 personer utgjorde då den första församlingen. Idag - 75 år senare - är Korskyrkan en livaktig församling med över 300 medlemmar. 

Under jubileumshelgen återsamlades delar av den gamla ungdomskören Arvingarna. Sångerna satt fortfarande även 30 år senare. Ungdomskören av bara en del i firandet. Långbord hade dukats i kyrksalen, och varenda plats var fylld. Ett program med återblickar, träffsäkra parodier och fotcollage. Dessutom soffsamtal, bland annat med flera av de pastorer som har tjänat i församlingen under åren.

Under sönsdagens jubileumsgudstjänst talade bland andra Rolf Malm och Bengt Westh, som båda tdfigare arbetat i församlingen.

Men samtidigt som historien firades var helgen även en blick framåt när tidningen Dagens ledarredaktör Carl-Henrik Jaktlund talade vid ett seminarium under lördagen.

Tillbaka

Hänt-arkiv

Vi söker ny medarbetare!

Publicerad: Lördag 14 November

Vi söker dig som har ett stort och varmt hjärta för barn och unga. Vi har glädjen att få möta ett 100-tal av dem i söndagsskolan, scouterna och tonårsgrupperna.

Mer information finns här 

Läs mer...

Häng med på konfa!

Publicerad: Torsdag 7 Maj

Konfirmationen skapar möjligheter att utvecklas som person, träffa nya vänner och lära sig mer om den kristna tron.

Läs mer...

VÄLKOMMEN PÅ ALPHAKURSEN

Publicerad: Lördag 28 Mars

Vad är meningen med livet? Vad har kristen tro att tillföra nutidsmänniskan? Om du är intresserad av att utforska dessa frågor är Alphakursen något för dig!

Läs mer...

Många nya scouter invigdes

Publicerad: Fredag 6 Mars

Vid gemenskapsgudstjänst den 1 mars hade vi scoutinvigning och märkesutdelning. En mängd nya scouter invigdes eller fick märken.

Läs mer...

Åtta unga döptes i Vättern

Publicerad: Tisdag 27 Augusti

Det blev en fantastisk och glödjefylld gudstjänst när åttaunga människor valde att låta döpa sig i Vättern. Dopet var gemensamt med Allianskyrkan i samband med söndagens utegudstjänst på vår cafégård.

Läs mer...

Säsongsfinal på Cafè 93

Publicerad: Onsdag 21 Augusti

Efter en härlig sommar var det den gångna helgen dags för Café 93 att slå igen för säsongen. Med det härliga bandert American Hymns blev det en värdig final inför en stor publik.

Läs mer...

Han är Korskyrkans nya pastor

Publicerad: Onsdag 7 Augusti

Det blir David Blondell som tar över som pastor och föreståndare i Korskyrkan efter Anna-Lena Thoursie. David Blondell som närmast kommer från Skövde välkomnas söndagen den 18 augusti. – Det ska bli spännande att få lära känna alla människor i Korskyrkan, säger han själv.

Läs mer...

Avtackades med stor fest

Publicerad: Söndag 16 Juni

Efter 12 år som pastor i Korskyrkan var det i helgen dags för Anna-Lena Thoursie att ta avsked. Med en jättefest på lördagskvällen fick församlingens medlemmar chansen att säga sitt tack.

 

Läs mer...

Sommarfest som spratt av liv

Publicerad: Tisdag 11 Juni

Det blev en en fest som spratt av liv när Guldgruvan bjöd in till sommarfest. En välfylld kyrka fick se drama och lyssna till härliga sånger och en predikan kring pingstdagens tema.

Läs mer...