En pigg 75-åring

Publicerad: Söndag 27 November

Det blev en gnistrande helg när Korskyrkan firade 75 år som församling. En lång rad av återblickar men även utmaniongar för framtiden. 200 personer fyllde kyrkan under lördagens fest.

Det var i november 1941 som Korskyrkans församling strtade i en lokal på Kanalgatan. Då under namnet Saron. 21 personer utgjorde då den första församlingen. Idag - 75 år senare - är Korskyrkan en livaktig församling med över 300 medlemmar. 

Under jubileumshelgen återsamlades delar av den gamla ungdomskören Arvingarna. Sångerna satt fortfarande även 30 år senare. Ungdomskören av bara en del i firandet. Långbord hade dukats i kyrksalen, och varenda plats var fylld. Ett program med återblickar, träffsäkra parodier och fotcollage. Dessutom soffsamtal, bland annat med flera av de pastorer som har tjänat i församlingen under åren.

Under sönsdagens jubileumsgudstjänst talade bland andra Rolf Malm och Bengt Westh, som båda tdfigare arbetat i församlingen.

Men samtidigt som historien firades var helgen även en blick framåt när tidningen Dagens ledarredaktör Carl-Henrik Jaktlund talade vid ett seminarium under lördagen.

Tillbaka

Hänt-arkiv

Årsmöte med viktiga val

Publicerad: Lördag 9 Februari

Flera nya ledamöter valdes in i församlingsledningen när Korskyrkan firade årsmöte den 3 februari. Bland annat valdes Eber Fransson till ny ordförande efter Anders Källner. 

 

Läs mer...

Grötgudstjänst inledde julfirandet

Publicerad: Torsdag 3 Januari

Med en annorlunda gudstjänst inleddes julfirandet i Korskyrkan. Sång, predikan - och julgröt gav en fin ingång till helgen söndagen före julafton.

Läs mer...

De upptäckte julen

Publicerad: Tisdag 18 December

Med hjälp av en tidsmaskin tog sig den alltid lika nyfikna journalist-Hilda och Upptäckar-Ulla bak i tiden när Korskyrkan firade julfest ui söndags.

Det blev möten med både herdar, profeter och ett och annat får innan de landade i Betlehem. 

Läs mer...

Tacolov på höstlovet

Publicerad: Måndag 19 November

Det blev succé när tonåringarna bjöd in till ett riktigt fredagsmys. Tacolov hette evenemanget. 

Läs mer...

Musikgudstjänst med härlig körsång

Publicerad: Måndag 15 Oktober

Det blev en fin gudstjänst när kören SigNum från Hovslätt gästade Korskyrkan i söndags. Kören förstärktes av Joel Hagen. 

Läs mer...

Boken som skapar upptäcktsresor

Publicerad: Söndag 30 September

Ljusskenet, rösten från himlen och en Saul som fick både sin inre och yttre syn tillbaka. Allt fångades på film och redaktören fick möjlighet att ställa frågor till den lycklige mannen.

Läs mer...

Höstlig församlingshelg på Gransnäs

Publicerad: Lördag 22 September

Det har blivit en god tradition med församlingshelg på Gransnäs utanför Aneby. I ett höstlikt Småland när det som som bäst kunde unga och gamla umgås under lugna former under en lördag och söndag. 

Läs mer...

Nio personer döptes i Vättern

Publicerad: Onsdag 29 Augusti

Det blev en högtidlig samling när Korskyrkan och Allianskyrkan tillsammans firade gudstjänst. I samband med gudstjänsten döptes nio ungdomar i Vätterns vatten.

Läs mer...

Hon blir ny ungdomsledare i Korskyrkan

Publicerad: Söndag 19 Augusti

Sedan några dagar tillbaka är Korskyrkans nya ungdomsledare på plats - Evelina med rötterna i Vänersborg. 

Läs mer...

Rekordsommar på Café 93

Publicerad: Söndag 19 Augusti

Aldrig tidigare i Café 93:s över trettioåriga historia har vi upplevt en sommar som i år. Men nu är säsongen avslutad, och vi säger tack till alla som besökt oss och uttryckt sin uppskattning.

Läs mer...