Årsmöte med viktiga val

Publicerad: Lördag 9 Februari

Flera nya ledamöter valdes in i församlingsledningen när Korskyrkan firade årsmöte den 3 februari. Bland annat valdes Eber Fransson till ny ordförande efter Anders Källner.

 Dagen inleddes med förmiddagsgudstjänst med temat Mod - för en tid som denna. Detta tema ska återkomma under år 2019. Församlingens föreståndare Anna-Lena Thoursie predikade utifrån en bibeltext hämtad från Esters bok. Mötet leddes av Daniel Rundqvist och Carina Rundqvist med team stod för sång och musik. Efter en välsmakande kyrklunch följde församlingens årsmöte.

Årsmötesförhandlingarna leddes av vår tf ordförande Anders Källner med Mats Galmén som vice ordförande. Leif Eliasson förde dagens protokoll. Inledningsvis mindes vi våra bortgångna medlemmar.  Under år 2018 har pastorerna Anna-Lena Thoursie och Johanna Winther tjänat församlingen tillsammans med ungdomsledare Evelina Johannesson. Korskyrkan hade vid årsskiftet 309 medlemmar. 

Församlingens verksamhet präglas av omsorg om den unga generationen bland annat genom söndagsverksamheten Guldgruvan samt scout- och tonårsarbete med lägerverksamhet i Ralingsås och Trysil. Konfirmationsundervisning sker i samarbete med Allianskyrkan. Värt att nämna är att Småbarnsmusiken samlar barn och föräldrar både från församlingen och övriga kringboende. I tisdagsgruppen samlas daglediga för gemenskap och praktiskt arbete i kyrkan. Diakonal verksamhet sker genom exempelvis Besöksgruppen. Flera medlemmar är aktiva i arbetet med Kyrkhjälpen, Hela människan och second hand-butiken Ge för livet. Församlingen deltar i internationellt missionsarbete i Evangeliska Frikyrkans regi.

Café 93, sommarcaféet vid Vätterstranden, har haft en intensiv sommar på grund av det varma vädret. Mycket omtyckta har musikkvällarna utomhus varit och i år var caféet värd för bland annat en konsert med Ingemar Olsson. Musik och sång har en viktig plats i gudstjänsterna och där är många medlemmar engagerade. Ett inslag i mötesverksamheten har varit Livsnära gudstjänster, där till exempel påfrestningar i livet samt mer samhällsinriktade teman tagits upp.

Nya medlemmar i församlingsledningen utsågs. Eber Fransson valdes till ordförande för 2019 med Sofia Hildingsson som vice ordförande. I styrelsen ingår också Leif Eliasson, Karin Alexandersson, Petter Eklund och Josef Dagson. Anders Källner ansvarar fortsatt för församlingskassan och Göran Svensson för missionskassan. Ett ärende av praktisk natur är att församlingens behöver mer ändamålsenliga lokaler och byggplaner diskuterades därför. Ett alternativ kan vara att flytta verksamheten till annan tomt, samtidigt som förutsättningarna att bygga om nuvarande lokaler undersöks.

 

 

Tillbaka

Hänt-arkiv

VÄLKOMMEN PÅ ALPHAKURSEN

Publicerad: Lördag 28 Mars

Vad är meningen med livet? Vad har kristen tro att tillföra nutidsmänniskan? Om du är intresserad av att utforska dessa frågor är Alphakursen något för dig!

Läs mer...

Många nya scouter invigdes

Publicerad: Fredag 6 Mars

Vid gemenskapsgudstjänst den 1 mars hade vi scoutinvigning och märkesutdelning. En mängd nya scouter invigdes eller fick märken.

Läs mer...

Åtta unga döptes i Vättern

Publicerad: Tisdag 27 Augusti

Det blev en fantastisk och glödjefylld gudstjänst när åttaunga människor valde att låta döpa sig i Vättern. Dopet var gemensamt med Allianskyrkan i samband med söndagens utegudstjänst på vår cafégård.

Läs mer...

Säsongsfinal på Cafè 93

Publicerad: Onsdag 21 Augusti

Efter en härlig sommar var det den gångna helgen dags för Café 93 att slå igen för säsongen. Med det härliga bandert American Hymns blev det en värdig final inför en stor publik.

Läs mer...

Han är Korskyrkans nya pastor

Publicerad: Onsdag 7 Augusti

Det blir David Blondell som tar över som pastor och föreståndare i Korskyrkan efter Anna-Lena Thoursie. David Blondell som närmast kommer från Skövde välkomnas söndagen den 18 augusti. – Det ska bli spännande att få lära känna alla människor i Korskyrkan, säger han själv.

Läs mer...

Avtackades med stor fest

Publicerad: Söndag 16 Juni

Efter 12 år som pastor i Korskyrkan var det i helgen dags för Anna-Lena Thoursie att ta avsked. Med en jättefest på lördagskvällen fick församlingens medlemmar chansen att säga sitt tack.

 

Läs mer...

Sommarfest som spratt av liv

Publicerad: Tisdag 11 Juni

Det blev en en fest som spratt av liv när Guldgruvan bjöd in till sommarfest. En välfylld kyrka fick se drama och lyssna till härliga sånger och en predikan kring pingstdagens tema.

Läs mer...

Friluftsgudstjänst i Bankeryd

Publicerad: Onsdag 5 Juni

Det blev en försmak av sommaren med strålande sol när Korskyrkans söndagsgudstjänt på Vidablick i Bankeryd. I sällskap med fågelkvitter genomfördes en gudstjänst med sång, predikan och nattvard. För några deltagare startade dagen med en pilgrimsvandring.

Läs mer...

De är årets caféföreståndare

Publicerad: Fredag 24 Maj

I midsommarveckan öppnar Korskyrkans sommarcafé - Café 93 för säsongen. Nu är det klart att årets föreståndare heter Simon och Cornelia. De presenterades i samband med caféreleasen i söndags.

Läs mer...

Gudstjänst om att försonas

Publicerad: Måndag 13 Maj

Det krävs mod för att försonas. Som en del i vårens predikoserie kring ämnet "mod" besökte Irma och Göran Janzon Korskyrkan för att berätta om sina erfarenheter av försoningsarbete - i Sverige och utomlands. 

Läs mer...